20-9-2014 – 2de plaats Corporatietriatlon Maastricht

TeamHW2Op zaterdag 20 september stond de corporatietriatlon op het programma. 1 van de 3 triatlons die ik dit jaar zou doen. Nadat ik vorig jaar met John Arensman de duatlon had gedaan leek het mij leuk om de triatlon individueel te proberen.

's-Ochtends vroeg vertrokken om bijtijds aanwezig te zijn en zo alles op het gemak klaar te kunnen maken voor mijn 3de verkleedfeest, want triatlon is net een verkleedwedstrijd.
Trisuit aan, swimsuit aan/uit. badmuts op/af, zwembril op/af, helm op, fietsschoenen aan/uit, helm af, loopschoenen aan, finish en dan weer "normale" kleren aan.

Maargoed, alles startnummers voor iedereen van Team HW Wonen opgehaald, we waren ook met 3 duatlon teams sterk gekomen. Het weer was goed, zou wel wat warm worden en weinig wind, de watertemperatuur bijna 20 graden maar omdat ik een slechte zwemmer ben toch een swimsuit aan.

zwemmen2Zwemmen
Om 11:30 de start in het water, een lus tegen de klok in van 750m, ik was mooi weg, lag 7de maar schoof al snel op naar plek 5 die ik door een mooie lijn te kiezen tot het einde kon behouden. Voor mijn gevoel zwom ik redelijk snel, dus dat gaf goede motivatie, snel het water uit, daar trok ik behoorlijk nar rechts  richting de dranghekken (-; maarja dat hoort er bij. In 1 streep door naar de fiets, pak was onder het lopen al voor de helft uit, bij de fiets was het zo gedaan met de rest van het pak, helm op en hop met de fiets rennend naar het startpunt voor het fietsen.

TT1Fietsen
Door deze snelle T1 opgeschoven naar plek 3, het fietsen bestond uit 6 ronden van 5km, het parcours was behoorlijk bochtig met haakse bochten, sommigen noemen dit technisch. Ronde 1 liep moeizaam na het zwemmen, hoge hartslag en laag beenritme voor mijn gevoel, tevens gelijk pijn in de benen maargoed doortrappen.
In ronde 3 vol in de ankers door zo'n kl@te auto die dan toch het parcours opgaat, gelukkig was het aan te remmen anders was het een behoorlijke crash geweest, reed 34  en dan vol op een motorkap is niet best, dus wel even geschrokken. Eind ronde 5 werd ik ingehaald maar kon mooi bijblijven, in T2 haalde ik diegene door een snelle wissel weer in.

Lopen
Het loopstuk begon ik best lekker aan, geen rare benen, ritme was ok maar het tempo net wat te laag voor het mooie, liep rond de 4:50/km.
Ik liep 2de in de wedstrijd maar toen kwam die fietser weer inhalen, die liep net een tikkie sneller + nog iemand van de team triatlon.
Kon er redelijk achter blijven lopen, bij het draaipunt in ronde 1 zijn we helaas de verkeerde kant op gestuurd waardoor we na 1 ronde 4km op de teller hadden, die 2 anderen hebben door de bosjes de boel afgesneden maar ik ben door het parc fermé naar het draaipunt gelopen en zo toch een registratie via de matten gehaald. Helaas kon niemand voor het parc fermé en bij het draaipunt bij de finish vertellen wat ik moest doen dus ronde 2 gaan lopen, helaas was mijn moraal wel even weg na ronde 2. Na ronde 2 een deel van ronde 3 gelopen incl de registratie via de matten en zo heb ik uiteindelijk toch de juiste afstand gelopen. Probleem uitgelegd bij de finish maar hadden al doorgekregen dat er het e.e.a. niet goed was gegaan. de 2 gasten voor mij werden gediskwalificeerd, ze hadden 26min gedaan over 7.5km, dat klopt natuurlijk niet.

altAgeVVxF3WnzZazvFA2P6BqxLqWQdewKaQVEwPVYhQypBResume
Wel zonde dat het zo liep, ook was de organisatie (Triatlon Limburg) vergeten een verzorgingspost neer te zetten bij het lopen terwijl het heel warm was, ging daar ook echt op stuk, heb nog even moeten stoppen ivm duizeligheid en hyperademhaling en ontploffende kuiten. Ondanks dat het allemaal raar liep en dat ik deze week ziek was geweest toch tevreden met deze afsluiter.

Met het team HW Wonen hadden we ook genoeg punten binnen gesleept om "De Zwerfkei" te winnen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.